Select Page

Wie zijn wij?

De vonk sloeg snel over bij Rallen en Emily. Vanaf dag één: één klik, één passie, één liefde. Een liefde die zich vooral uit in eten. Emily heeft Rallen betoverd met haar kookkunsten(, de liefde van een man gaat door de maag?) en samen kregen ze al snel een droom, die uiteindelijk verwezenlijkt werd in Green Delight.

Opposites Attract

De ondernemende Rallen vond zijn tegenpool in Emily en Emily laat zich graag helpen door de zakelijke Rallen. Met een carrière als ondernemer, heeft hij Emily voorgesteld om iets te dóén met haar kookkunsten. Rallen en Emily verschillen enorm qua persoonlijkheid en achtergrond, maar hebben allebei een flinke dosis creativiteit en doorzettingsvermogen. Samen proberen ze hun liefde (voor eten) te verspreiden.

Combining our roots

De Indochinese, Zuid-Europese Rallen is opgegroeid in Italië. Hij neemt zijn culturele achtergrond mee in zijn smaken. Emily had al een kooktalent ontwikkeld, geboren in Hongkong, opgegroeid in Veldhoven. Haar Chinese vader werd opgeleid tot kok in Nederland, en stormde toen snel haar moeder voorbij als (thuis)kok. Emily heeft veel van hem geleerd en is ook een kooktalent met Chinese inslag, maar Westerse basis. Dat zorgt samen met de invloed van Rallen en de creativiteit van beiden voor spannende smaaksensaties.
Duik in het diepe
In 2015 vindt Emily een locatie om haar horeca-droom te verwezenlijken. Aan de Coolsingel, een van de hoofdwegen van het Rotterdamse centrum, wordt ze in augustus in het diepe gegooid. Met andere ondernemers komen ze terecht in een anti-kraakpand tussen de metrostations Stadhuis en Beurs. De ondernemersbesluiten er het beste van te maken tot het pand een andere bestemming vindt. Dit avontuur duurde ongeveer anderhalf jaar voor Green Delight.
Teamwork
Met behulp van een klein budget en veel hulp van vrienden en familie gaan Rallen en Emily aan de slag. Rallen helpt vanaf het begin met al het zakelijke, praktische en begint als kok te werken en dat slaat snel bij hem aan. Emily begint haar bakkunsten te ontwikkelen en al snel versiert ze het grote publiek met al haar lekkers.
Pop-up weggeklikt?
In de wandelgangen werd al een jaar later ongeveer gezegd dat het pand een andere bestemming zal krijgen. Green Delight wordt goed ontvangen bij het grote publiek en Rallen en Emily willen verder gaan met hun concept. Ze zijn het ‘pop-uppen’ inmiddels ontgroeid en willen graag doorgroeien met, en op, een vaste locatie. Na een maand zoeken, stuitten ze op een pand op de Nieuwe Binnenweg en tekenen ze al snel een contract.
Een echt restaurant!
Op de Nieuwe Binnenweg openen Rallen en Emily hun échte restaurant. De verbouwing gaat in december van start. Green Delight 2.0 opent 18 februari 2017 voor het grote publiek met een groot feest. Het serveert vanaf dan ontbijt, lunch én diner. Koffieleuten met hun zelfgemaakte gebak en heerlijke koffie of bijzondere theeën, borrelen met lokale bieren en Macedonische wijnen; het kan allemaal.

Het is een streven van Green Delight te proberen te koken vanuit het hart en de smaken van de koks hun’ culturen te delen. Ook de vrienden, en medekoks van Emily en Rallen komen uit alle winststreken en dat proef je terug in het aanbod van alle maaltijden, zoetigheden en drankjes. Gerechten zoals je ze kent hebben een eigenzinnige twist. Zo worden veel bekende gerechten weer spannend!

Wat doen wij?

Een ander streven van Green Delight is het streven naar een betere aarde. Dit proberen ze door bijvoorbeeld food waste tegen te gaan. Samen met een andere ondernemer, proberen ze alleen dit soort groente te gebruiken. Groente van lokale boeren die is afgekeurd door bijvoorbeeld één verkeerde paprika in een doos vol, pompoenen zonder steel eraan of een verkeerde sticker op de courgette/komkommer/broccoli wordt hier gered door te worden gebruikt in bijvoorbeeld een soep. Ze scheiden zelf een deel van hun afval en laten dat scheiden bij het verwerkingsbedrijf dat ze hebben. Een groene mentaliteit begint bij kleine dagelijkse handelingen.

Ze werken samen met lokale bierbrouwes om je aan de Binnenweg de Rotterdamse smaak te laten proeven van het bier van hier. In samenwerking met wijnhuis Alexander, die heerlijke wijnen uit Macedonië importeert, hebben ze een verassende wijnkaart weten samen te stellen. Ze proberen dus de smaken van dichtbij naar je te brengen, met de lokale groenten en bieren en dus een Rotterdamse beleving te bieden.

Openingstijden

Monday
Closed

Tuesday
12:00 – 21:00

Wednesday
12:00 – 21:00

Thursday
12:00 – 21:00

Friday
12:00 – Till fun ends

Saturday
12:00 – Till fun ends

Sunday
12:00 – 17:00

06-18 32 91 98

Telefoonnummer

Nieuwe Binnenweg 144A, 3015 BG te Rotterdam

Adresgegevens

Stuur ons een

bericht

Toch nog een brandende vraag en is je beltegoed op? Stuur ons een bericht en wij antwoorden zo snel mogelijk!